2021-ben ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Kovaco Company. A vállalat megalakítására 1991-ben került sor a Szlovákiai Nagyülés-en (Veľká Lehota). Ekkor elsősorban hegesztő állványokat gyártott, mely minőségének és innovatív megoldásainak köszönhetően megalapozta a márka hírnevét és jövőjét.
A fémmemgmunkálásban szerzett tapasztalatot hasznosítva bővítette tovább termékpalettáját a KOVACO. Megjelent kínálatban az építőipari és karbantartó gépekre szánt szerelékek sokasága. A kínálatban a forgóseprűtőtől a mélyásó szereléken át, a bontókalapácsig gyakorlatilag minden megtalálható. Ekkor már 50-200 alkalmazottal a tétség egyik legnagyobb munkáltatójává nőtte ki magát, folyamatosan fejlesztve és bővítve az eszközparkot.
A vállalat életében az egyik legnagyobb sesmény 2020-ra tehető amikor a KOVACO Company leányvállalataként megalakul a KOVACO Electric. Jól tükrözve a KOVACO innovációs képessségeit, két teljesen egyedi, építőipari géppel tűnnek ki a tömegből. Az újonnan alapított vállalkozás a KOVACO Elise 900 és KOVACO Mini Z formájában immár 30 év mérnöki megoldásait, szakértelmét, és precizitását hozza el az elektromos rakodógépek piacára.  “Célunk  a kiváló minőségű termékek gyártása mellett, az értékteremtés!”